Rumtrifle met banaan

    (2)
    1 uur 15 minuten

    Een subtiel gekruide trifle van in rum gedrenkt sponsdeeg; voor een eenvoudig, snel en perfect dessert.


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 75 ml donkere rum
    • 6 sponscakes voor trifle, in lengterichting gesneden
    • 1/2 potje (500 gr) vanillecustard
    • 3 bananen, geschild en in plakjes
    • 2 theelepels vers geraspte nootmuskaat
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 pot (284 ml) slagroom, geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De rum in een ondiepe schaal schenken. 4 gehalveerde sponslagen snel in de rum dompelen en over de bodem van een glazen ovenschaal verdelen. 1/3 van de custard erover verdelen en daarover 1/3 plakjes banaan. Nootmuskaat en kaneel erover strooien plus 1/3 van de geklopte room. Procedure 2x herhalen en eindigen met een laag geklopte room bestrooid met nootmuskaat en kaneel. 1-4 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren