Runderhaas met bruine gember-shiitakeboter

    Runderhaas met bruine gember-shiitakeboter

    4keer bewaard
    50min


    41 personen hebben dit gemaakt

    Oosterse smaken gecombineerd met een Franse techniek maken dit tot een uniek gerecht. Bovendien eenvoudig te bereiden!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 runderhaasjes (225 gr)
    • kosjer zout en vers gekneusde peper naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 50 gr ongezouten boter
    • 2 eetlepels gember, zeer fijngesneden
    • 1 eetlepel knoflook, zeer fijngesneden
    • 75 gr verse shiitake champignons, in dunne plakjes
    • 1/2 theelepel zeezout
    • 45 ml sake
    • 30 ml mirin (Japanse zoete wijn)
    • 125g ongezouten boter
    • 1 eetlepel knoflookbieslook, zeer fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. De runderhaas naar smaak met zout en peper bestrooien. In een zware, ovenbestendige koekenpan op een matig heet vuur de olijfolie verhitten tot deze begint te roken. Het vlees aan beide zijden in ong. 3 minuten per kant goudbruin dichtschroeien. In de oven schuiven en ong. 10 minuten bakken, of tot gewenste gaarheid. Als runderhaasjes gaar zijn op een warme plek apart zetten terwijl u de saus afmaakt.
    3. Intussen in een sauspan op een middelhoog vuur 50 gr boter smelten en daarin knoflook en gember ong. 1 1/2-2 minuten zachtjes bakken tot glazig en de geuren vrijkomen. De shiitakes en 1/2 theelepel zout toevoegen en in 3-4 minuten zacht bakken. Sake en mirin erbij schenken en tot de helft laten inkoken.
    4. Resterende boter erdoor roeren. Als de boter gesmolten is het vuur matig laag zetten en zacht blijven verhitten tot de boter een donkere, goudbruine kleur krijgt (6-8 minuten). Op smaak brengen met zout en peper en het look erdoor roeren. De saus over het vlees serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren