Runder-pompoen stoofpot

    Runder-pompoen stoofpot

    9keer bewaard
    2uur45min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Deze chileense runderstoofpot, Cazuela de Vaca, is een heerlijk eenpansgerecht - perfect als pompoen en mais in seizoen zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 groot stuk rundvlees (braadstuk)
    • 1 liter runderbouillon
    • 500ml water
    • 4 eetlepels polenta (grof of fijn)
    • 8 rode aardappels, in helften
    • 1 ui, in vieren
    • 750g verse pompoen
    • 2 kolven suikermais, elk in drie stukken
    • 1 wortel, in dikke plakken
    • 1 kleine rode spaanse peper, zonder zaadjes en in stukken
    • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
    • 1 prei, in de lengte doormidden gesneden, dan in stukjes
    • 1 theelepel gehakte verse oregano
    • 1/4 theelepel milde paprikapoeder
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • royaal handje vol fijngehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur15min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Snij het stuk vlees in 6 grote stukken (1 per persoon). Leg het vlees in een grote pan; giet de bouillon en water erbij. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur dan op middelhoog, doe de deksel op de pan en laat in ongeveer 1 tot 1 1/2 uur gaar sudderen.
    2. Roer de polenta door de stoofpot en voeg de aardappels en ui toe. Dek af en laat 15 minuten sudderen. Snij de pompoen in 6 (porties) stukken en voeg toe aan de stoofpot, samen met mais, wortel, spaanse peper, selderij en prei; laat sudderen tot de groenten zacht zijn, voeg indien nodig meer water toe zodat de groenten net onderstaan. Roer de oregano en paprikapoeder erdoor in de laatste 5 minuten.
    3. Breng op smaak met zout en peper. Schep in kommen en bestrooi met gehakte koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren