Gebakken dijon zalm

    Gebakken dijon zalm

    84keer bewaard
    30min


    123 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een fantastische manier om verse zalmfilets in de oven te bereiden. Maak extra veel, iedereen zal er van smullen!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 55 gr boter, gesmolten
    • 3 eetlepels Dijon mosterd
    • 1 1/2 eetlepel honing
    • 4 eetlepels broodkruimels
    • 4 eetlepels fijngehakte pecannoten
    • 4 theelepels gehakte verse peterselie
    • 4 (120g) zalmfilets
    • zout en peper naar smaak
    • 1 citroen, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. Meng in een kleine kom de boter, mosterd en honing. Zet apart. Meng in een andere kom de broodkruimels, pecannoten en peterselie.
    3. Bestrijk elke zalmfilet licht met het honing-mosterdmengsel, en strooi het broodkruimelmengsel over de bovenkant.
    4. Bak de zalm 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het makkelijk uit elkaar valt met een vork. Bestrooi met zout en peper, en garneer met een partje citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (8)

    angelique
    van
    17

    Dit was echt een van de lekkerste recepten voor zalm die ik gemaakt heb. Apart, met de nootjes. Ga ik zeker nog eens maken! - 07 okt 2009

    van
    9

    590 gr boter ?????????? - 21 aug 2012

    van
    6

    ziet goed uit, enige waar ik moeite mee heb is de hoeveelheid boter 590 gram? lijkt me een beetje erg veel - 20 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren