Gebakken dijon zalm

  • 8beoordelingen
  • 61keer bewaard
  • 30min

Dit is een fantastische manier om verse zalmfilets in de oven te bereiden. Maak extra veel, iedereen zal er van smullen!

Esmee

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 55 gr boter, gesmolten
  • 3 eetlepels Dijon mosterd
  • 1 1/2 eetlepel honing
  • 4 eetlepels broodkruimels
  • 4 eetlepels fijngehakte pecannoten
  • 4 theelepels gehakte verse peterselie
  • 4 (120g) zalmfilets
  • zout en peper naar smaak
  • 1 citroen, ter garnering

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

  1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
  2. Meng in een kleine kom de boter, mosterd en honing. Zet apart. Meng in een andere kom de broodkruimels, pecannoten en peterselie.
  3. Bestrijk elke zalmfilet licht met het honing-mosterdmengsel, en strooi het broodkruimelmengsel over de bovenkant.
  4. Bak de zalm 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het makkelijk uit elkaar valt met een vork. Bestrooi met zout en peper, en garneer met een partje citroen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (8)

angelique
van
12

Dit was echt een van de lekkerste recepten voor zalm die ik gemaakt heb. Apart, met de nootjes. Ga ik zeker nog eens maken! - 07 okt 2009

marie0
van
7

590 gr boter ?????????? - 21 aug 2012

nikan
van
6

ziet goed uit, enige waar ik moeite mee heb is de hoeveelheid boter 590 gram? lijkt me een beetje erg veel - 20 feb 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties