Schotse pikelets (pannenkoeken)

    Schotse pikelets (pannenkoeken)

    8keer bewaard
    35min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Serveren met versgeperst citroensap en suiker, of met boter en jam. Ik dacht altijd dat ik het lekkerste recept voor pannenkoeken had, tot ik dit probeerde!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 4 eetlepels suiker
    • 1/4 theelepel baksoda
    • 1 ei, licht geklopt
    • 175ml melk
    • 15 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bloem, suiker en baksoda in een grote kom zeven. Al roerend langzaam ei en melk toevoegen tot een glad beslag ontstaat.
    2. Een gridlepan of koekenpan op een middelhoog vuur verwarmen en licht met boter invetten. 2 eetlepels (30 ml) beslag in de pan scheppen. Bakken tot aan het oppervlak bubbels ontstaan, keren en de andere kant lichtbruin bakken (1-2 minuten per kant). Voor elke pannenkoek de pan invetten.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren