Spinaziecrêpes met bacon en champignons

    Spinaziecrêpes met bacon en champignons

    11keer bewaard
    55min


    93 personen hebben dit gemaakt

    Ik combineerde 3 verschillende recepten voor crêpes om deze absolute topper te bereiden!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 recept voor crêpes
    • 6 plakken bacon
    • 1 klontje ongezouten boter
    • 1 bakje (200 gr) champignons, in plakjes
    • 50 gr ongezouten boter
    • 4 eetlepels bloem
    • 225 ml melk
    • 300 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
    • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en peper naar smaak
    • 175 ml kippenbouillon
    • 2 eieren
    • 120 ml citroensap
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:55min 

    1. Bereid de crêpes volgens het aangegeven recept. Leg een stuk vetvrij papier tussen de crèpes en houd ze tot serveren warm.
    2. In een grote, diepe koekenpan op een matig hoog vuur de bacon gelijkmatig bruin bakken. Afgieten, in stukjes snijden en apart zetten. Ong. 1 eetlepel spekvet bewaren, een klontje boter toevoegen en daarin de champignons sauteren.
    3. In een aparte sauspan op een middelhoog vuur 50 gr boter smelten. 4 eetlepels bloem toevoegen en onder constant roeren tot een gladde pasta roeren. Geleidelijk en onder constant roeren 225 ml melk toevoegen en tot een gladde saus maken. Bacon, champignons, spinazie, peterselie, Parmezaanse kaas, zout en peper toevoegen en de saus in ong. 10 minuten een beetje laat indikken.
    4. In een sauspan de bouillon aan de kook brengen. In een kopje eieren en citroensap opkloppen. De eieren op temperatuur brengen door al kloppend de bouillon toe te voegen. Nogmaals zout en peper naar smaak toevoegen.
    5. De crêpes vullen met spinazie en vleesvulling, dichtvouwen en met een scheutje warme eier-citroensaus overgieten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren