Spinaziepizza met feta en zongedroogde tomatenpesto

    (319)

    Ik hou niet van tomatensaus, maar pizza is een van mijn favoriete gerechten. Daarom bedacht ik dit alternatieve recept voor traditionele pizzasaus. Het heeft nog steeds een lichte tomatensmaak.


    311 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 30 gr boter, gesmolten
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 eetlepels knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels zongedroogde tomatenpesto
    • 1 theelepel gedroogd basilicumblad
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 ongebakken pizzabodem
    • 1 tomaat, in plakjes
    • 200 gr verse spinazie, in stukken gereten
    • 1 rode ui, in plakken
    • 1 verse groene chilipeper, fijngesneden
    • 150 gr feta, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen volgens de aanbeveling voor de pizzabodem.
    2. In een kommetje boter, olijfolie, knoflook, pesto, basilicum, oregano en Parmezaanse kaas vermengen. De pizzabodem met een gelijkmatige laag saus besmeren.
    3. Tomaat, spinazie, ui en chili over de pizza verdelen. Een laagje verkruimelde feta erover strooien.
    4. Bakken volgens de aanbeveling voor de pizzabodem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (319)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren