Spinaziesalade met gorgonzola en cranberry en een frambozen-walnootvinaigrette

    Spinaziesalade met gorgonzola en cranberry en een frambozen-walnootvinaigrette

    22keer bewaard
    20min


    454 personen hebben dit gemaakt

    Deze salade zit vol robuuste smaken; een perfect bijgerecht bij geroosterd vlees of met kipfilet als lichte hoofdmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60g gehakte walnoten
    • 1 zak (500 gr) spinazie, in beetgrote stukken gereten
    • 60 gr gedroogde cranberry's
    • 70 gr gorgonzola, verbrokkeld
    • 2 tomaten, in stukjes
    • 1 avocado, geschild, pit verwijderd en in stukjes
    • 1/2 rode ui, in dunne plakjes
    • Vinaigrette
    • 2 eetlepels rode frambozenjam (met zaad)
    • 2 eertlepels rode wijnazijn
    • 5 eetlepels walnootolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. De walnoot in een enkele laag over een bakplaat verdelen en 5 minuten in de oven roosteren tot ze lichtbruin zijn.
    2. In een grote kom spinazie, walnoot, cranberry's, gorgonzola, tomaat, avocado en rode ui door elkaar scheppen.
    3. In een kopje jam, azijn, walnootolie, peper en zout door elkaar kloppen, net voor het serveren over de salade schenken en goed omscheppen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren