Bananencakejes

    Bananencakejes

    26keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kreeg ik van mijn moeder en heb ik aan mijn dochters doorgegeven. De stevige cakejes hebben een glazuurlaag die in een oogwenk bereid is. Als u een sterkere bananensmaak prefereert, roer er dan wat gepureerde banaan door.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 110 gr boter
    • 300 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 225 gr rijpe bananen, gepureerd
    • 60 ml karnemelk
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 3/4 theelepel soda bicarbonaat (baksoda)
    • 1/2 theelepel zout
    • Glazuur
    • 100 gr boter, op kamertemperatuur
    • 300 gr poedersuiker
    • 3 eetlepels melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een grote mengkom boter en suiker luchtig opkloppen. Ei, vanille, banaan en karnemelk toevoegen. Bloem, bakpoeder, soda bicarbonaat en zout mengen en aan het bananenmengsel toevoegen. Een bakvorm voor 18 muffins met papieren vormpjes vullen en tot 2/3 vullen.
    2. 15-20 minuten op 180°C/gasstand 4 bakken of tot een vleespen in het midden gestoken er schoon uit komt. Op een rooster zetten om volledig te laten afkoelen.
    3. Voor het glazuur in een kleine mengkom boter, suiker met voldoende melk luchtig opkloppen om een smeerbaar glazuur te vormen en daarmee de cakejes insmeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    3

    Heerlijke cakejes. Verwacht geen bananenbrood, dit zijn echt cakejes. Lekker smeuïg door de banaan. - 11 nov 2010

    0

    Ik heb ze nog niet gemaakt maar ga ze zeker maken - 01 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren