Bananencakejes

  • 1beoordeling
  • 24keer bewaard
  • 40min

Dit recept kreeg ik van mijn moeder en heb ik aan mijn dochters doorgegeven. De stevige cakejes hebben een glazuurlaag die in een oogwenk bereid is. Als u een sterkere bananensmaak prefereert, roer er dan wat gepureerde banaan door.

Wanda Thole

Ingrediënten

Porties: 18 

  • 110 gr boter
  • 300 gr ruwe rietsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 225 gr rijpe bananen, gepureerd
  • 60 ml karnemelk
  • 250 gr witte bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3/4 theelepel soda bicarbonaat
  • 1/2 theelepel zout
  • Glazuur
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 300 gr glaceersuiker
  • 3 eetlepels melk

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

  1. In een grote mengkom boter en suiker luchtig opkloppen. Ei, vanille, banaan en karnemelk toevoegen. Bloem, bakpoeder, soda bicarbonaat en zout mengen en aan het bananenmengsel toevoegen. Een bakvorm voor 18 muffins met papieren vormpjes vullen en tot 2/3 vullen.
  2. 15-20 minuten op 180°C/gasstand 4 bakken of tot een vleespen schoon verwijderd kan worden. Op een rooster zetten om volledig te laten afkoelen.
  3. Voor het glazuur in een kleine mengkom boter, suiker met voldoende melk luchtig opkloppen om een smeerbaar glazuur te vormen en daarmee de cakejes insmeren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

pauliene
van
3

Heerlijke cakejes. Verwacht geen bananenbrood, dit zijn echt cakejes. Lekker smeuïg door de banaan. - 11 nov 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties