Verrukkelijke kreeftenbisque

Soep gemaakt van kreeftenstaart, een ware traktatie! Voor de bereiding heeft u een pan van ong. 7,5 liter nodig.

MARBALET

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 60 gr boter of margarine
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, gehakt
  • 1 laurierblad
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 6 kreeftenstaarten
  • 250ml witte wijn
  • 180 gr tomaatblokjes
  • 1,4 liter vis- of kippenbouillon
  • 250 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • zout en gemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

  1. In een grote soep- of stoofpan op een middelhoog vuur boter of margarine smelten. Ui, knoflook, wortel, laurier en tijm toevoegen en bakken tot de ui zacht wordt. Kreeft toevoegen en koken tot deze rood kleuren.
  2. Wijn en tomaat toevoegen. Zachtjes aan de kook brengen en ong. 5 minuten laten sudderen. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen, het vuur middelhoog zetten en 20 minuten laten sudderen.
  3. Verwijder laurierblad en takjes tijm. Kreeft uit de pan halen en eventueel vlees eraf halen. Apart zetten.
  4. De soep, eventueel in porties, in blender of keukenmachine pureren. De soep weer in de pan schenken en aan de kook brengen. Room toevoegen en de eventueel resterende kreeft. Opwarmen, proeven, peterselie erover strooien en op smaak brengen met zout en peper. Serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties