Visbeslag

    Visbeslag

    21keer bewaard
    15min


    176 personen hebben dit gemaakt

    Een basisrecept met bier, geschikt voor bijna elke witte vis.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eieren
    • 175 ml bier
    • 350 ml melk
    • 475 gr patisseriebloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 2 eetlepels maïzena
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • 1/8 theelepel knoflookpoeder
    • 675 gr kabeljauwfilet
    • 2 liter plantaardige olie voor frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een middelgrote kom bloem, bakpoeder, baksoda en maïzena vermengen.
    2. In een grote kom eieren en melk opkloppen. Bier erdoorheen mixen. Bloemmix erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, zwarte peper en knoflookpoeder.
    3. In een elektrische frituurpan of zware sauspan de olie tot 190°C verhitten.
    4. De filets in het beslag drenken, in de hete olie leggen en in 4-5 minuten goudbruin bakken. Direct serveren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren