Mincemeat-pasteitjes met sinaasappel-kaneeldeeg

    Mincemeat-pasteitjes met sinaasappel-kaneeldeeg

    11keer bewaard
    40min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Deze Engelse 'mince pies' worden bijzonder gemaakt door een beetje kaneel en sinaasappel aan het deeg toe te voegen. Perfect voor kerst of om weg te geven.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 225g bloem
    • 4 eetlepels poedersuiker
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 150g boter, zacht
    • 2 eetlepels rasp van sinaasappelschil
    • 4 eetlepels ijswater
    • 200g mincemeat (mengsel van vruchten, specerijen, niervet en drank)
    • 1 ei, losgeklopt
    • poedersuiker om te strooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. Meng door een zeef de bloem, 4 eetlepels poedersuiker en kaneel. Gebruik een deegsteker of twee vorken om de boter er door te mengen totdat het deeg op fijne broodkruimels lijkt. Roer de sinaasappelrasp erdoor. Besprenkel met ijswater en kneed het deeg tot een bal. Rol uit op een licht bebloemd oppervlak tot een plak van een halve cemtimeter. Snij ongeveer 18 cirkels van 7cm uit en 18 cirkels van 5 cm doorsnee. Rol de restjes deeg opnieuw uit indien nodig.
    3. Bekleed taartvormpjes of een muffinbakblik met de grotere deegcirkels. Vul elk vormpje met ongeveer 1 eetlepel mincemeat. Bedek met de kleinere deegcirkels, druk het deeg samen om de randjes dicht te maken. Besmeer de bovenkant van elk pasteitje met ei.
    4. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is, in 15 tot 20 minuten. Laat enigszins afkoelen op een rooster. Bestrooi met wat poedersuiker vlak voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren