Walnoot-appel kruimeldessert
1 / 1 Foto van:  pales_princess<3
Blader

Walnoot-appel kruimeldessert

  • 5 3
  • 49
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 1uur

Dit is een variatie op de klassieke 'apple crumble' maar dan met noten. Serveer het zo, of met custard of ijs.

JJOHN32

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 650g dunne plakjes appel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels water
  • 50 gr witte bloem
  • 50g havermoutvlokken
  • 200g donkerbruine basterdsuiker
  • 3/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 snufje zout
  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • 125g grofgehakte walnoten

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

  1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
  2. Meng de appels met citroensap en water in een ondiepe ovenschaal van 2 liter.
  3. Meng in een grote kom de bloem, havermoutvlokken, suiker, nootmuskaat en zout. Meng goed door elkaar. Wrijf de boter erdoor tot je grove kruimels krijgt. Mix de walnoten erdoor. Spreid de kruimels over de appels uit tot ze geheel bedekt zijn.
  4. Bak 40 tot 45 minuten tot de bovenkant lichtbruin is. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Meer recepten

Beoordelingen (3)

5
van victor

Dit was nieuw voor mij, volgens mij is het een Amerikaans toetje. Ik vond het in ieder geval erg lekker. Heb nog een beetje kaneel toegevoegd, maar verder het recept zo gelaten (wel gehalveerd, voor 4 personen). Lekker met een bol vanille ijs! - 25 jan 2010

3
van sientje

Heerlijk en makkelijk gerecht. Ik heb ook kaneel toegevoegd, maakt het helemaal compleet. - 21 jul 2012

0
van Quibus

Echt lekker, ik heb er maar 150 g suiker in gedaan en dat mocht nog wel iets minder naar mijn smaak. Voor herhaling vatbaar! - 25 dec 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties