Warme witlofsalade met pijnboompitten

  (51)
  24 minuten

  Deze verrukkelijke salade is eenvoudig te bereiden, lekker, gezond en makkelijk te combineren. Het recept komt uit Frankrijk, is het hele jaar lekker en makkelijk aan een grote groep aan te passen, omdat doorgaans 1 stronk per persoon wordt gebruikt.


  129 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels extra virgin olijfolie, of naar behoefte
  • zout en peper naar smaak
  • 4 stronken witlof
  • 5 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden ter garnering

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 9min  ›  Klaar in:24min 

  1. In een middelgrote kom mosterd, rode wijnazijn en citroensap door elkaar kloppen. Langzaam de olijfolie erdoor kloppen tot een romige consistentie ontstaat. Proeven en op smaak brengen met zout en peper. Apart zetten.
  2. Snijd de stronken witlof over de breedte in ringen. Harde stukken sreel verwijderen en weggooien. In een vergiet afspoelen en schudden om de plakken in ringen te verdelen. Apart zetten om te laten uitlekken.
  3. In een grote, droge koekenpan op middelhoog vuur de pijnboompitten roosteren. Blijven roeren zodat ze niet aanbranden. Als de pijnboompitten goudkleurig zijn de witlof toevoegen. Een beetje laten opwarmen en vervolgens de dressing toevoegen. Omscheppen zodat de saus goed vermengd is. Het vuur iets lager zetten als de witlof te snel slap wordt. De witlof moet een beetje krokant en stevig blijven.
  4. Als u indruk wilt maken op gasten, de peterselie toevoegen. De helder groene stukjes geven meer kleur en smaak aan het gerecht, maar dat heeft de salade van zichzelf ook al. Direct serveren, de beste manier is direct vanuit de pan op een bord. Als u de salade eerst in een schaal schept, zal de dressing op de bodem indikken en is dan lastig te vermengen zonder de witlof te beschadigen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (51)

  Beoordelingen in het Nederlands (3)

  van
  2

  Deze smaken combineren uitstekend met elkaar!! We hebben er van gesmuld.  -  06 mei 2013

  van
  0

  Zeker gezien de eenvoud van het recept, harstikke lekker! Ik verdubbel de volgende keer wel de dressing.  -  18 apr 2018

  berts
  van
  0

  De volgende keer een halve eetlepel mosterd en een scheut balsamicoazijn. toevoegen, maar ook nu was de schaal leeg.  -  15 mrt 2015