Witte kerstcake

    Witte kerstcake

    3keer bewaard
    10uur


    85 personen hebben dit gemaakt

    Deze kerstcake is een tikje anders dan de traditionele. Het wordt bereid met verschillende gedroogde vruchtjes en het hoeft niet te worden 'verouderd'. De sinaasappelsap geeft het een heerlijke citrussmaak, waardoor het lichter van smaak wordt dan de gemiddelde kerstcake.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 175g geconfijte ananasstukjes
    • 425g sultanarozijnen
    • 250g geconfijte kersen
    • 150g gedroogde krenten
    • 50g geconfijte sinaasappelschil
    • 50g sukade
    • 125ml sinaasappelsap
    • 450g boter
    • 475g glaceersuiker
    • 8 eieren, gesplitst
    • 425g pecannoten, gehakt
    • 375g gezeefde bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 7uur30min  ›  Klaar in:10uur 

    1. Hak de ananas, rozijnen en kersen fijn. Meng met krenten, sinaasappelschil en sukade; laat een nacht in sinaasappelsap wellen.
    2. Verwarm de oven voor op 140 C / gasovenstand 1. Zet een kleine pan met water in de oven. Bekleed een bakblik van 19x12x9cm (1kg) en twee bakblikken van 17x11x8cm (500g) met bakpapier.
    3. Klop in een grote kom de boter met de poedersuiker romig. Roer vruchten, sap en noten erdoor. Meng de gezeefde bloem erdoor.
    4. Klop met een garde in een schone kom de eiwitten tot pieken. Meng dit voorzichtig door het beslag. Vul de bakblikken voor 2/3.
    5. Bak 2 tot 2 1/2 uur tot het goudbruin is, of tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren