Zelfgemaakte chips

    Zelfgemaakte chips

    119keer bewaard
    20min


    912 personen hebben dit gemaakt

    Zelf chips maken in de magnetron! Een eenvoudige, smaakvolle variant op gekochte chips (en veel goedkoper). Met een rasp of keukenmachine snijdt u in een handomdraai flinterdunne plakjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 gewassen aardappel, in flinterdunne schijfjes (eventueel schillen)
    • 1/2 theelepel zout, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De plantaardige olie in een plastic boterham- of diepvrieszak gieten, schijfjes aardappel toevoegen en goed schudden.
    2. Een groot bord met een dun laagje olie insmeren en de aardappelschijfjes er enkellaags over verdelen.
    3. 3-5 minuten in de magnetron bakken tot de schijfjes lichtbruin zijn. Als ze niet bruin zijn, worden ze niet krokant. De tijd is afhankelijk van de sterkte van de magnetron. De chips van het bord halen, zout (of andere kruiden) erover strooien en omscheppen. Laten afkoelen. Het proces herhalen met resterende aardappelschijfjes. U hoeft niet telkens het bord in te vetten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    10

    ik heb ze al langer dan 5 min. der in gedaan maar ze werden niet bruin - 09 jan 2012

    8

    Andere ingrediënten gebruikt. knoflook olie - 04 aug 2011

    5

    Door knoflook olie te gebruiken heb je geen zout nodig. Ik vraag mij af hoe je de chipjes fatsoenlijk van het bord af krijgt. Ik vraag mij ook af hoeveel olie je moet gebruiken. - 04 aug 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren