Zoete aardappeltaart

    Zoete aardappeltaart

    36keer bewaard
    2uur20min


    2179 personen hebben dit gemaakt

    Deze Amerikaanse kerst- en Thanksgivingstraditie is feestelijk en heerlijk. Gebruik eenvoudige ingrediënten zoals echte zoete aardappels en een beetje kaneel en nootmuskaat. Het is echt makkelijk om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500g zoete aardappels
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 125ml melk
    • 2 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur50min  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Kook de zoete aardappel in de schil in 40 tot 50 minuten, tot ze gaar zijn. Giet koud water erover en verwijder de schil.
    2. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Rol het deeg uit en bedek hiermee een taartvorm van 23 cm.
    3. Prak de zoete aardappel fijn in een kom. Voeg boter toe en meng goed door met een mixer. Roer de suiker, melk, eieren, nootmuskaat, kaneel en vanille erdoor. Klop op de middelste stand tot een glad geheel. Schenk de vulling in de voorbereide taartbodem.
    4. Bak 55 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een mes in het midden gestoken er schoon uitkomt. De taart zal opbollen als een soufflé en zal dan weer inzakken als het afkoelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    EdBoonders
    1

    Vulling erg lekker. Bodem recept is niet goed te veel boter, samen met dit bodem recept wordt het het heerlijk. 350 bloem 150 boter 100 gr poedersuiker snufje zout en twee eieren, gewoon alles tot mooi deeg kneden en uurtje in folie in de koeling.De moeite waard. - 11 nov 2015

    van
    1

    Sweet potato is lekker, bodem absoluut niet! - 30 dec 2014

    bojaantje
    van
    0

    Was erg lekker, maar wel iets te zoet. Heb voor de bodem niet het recept gevolgd maar simpelweg 175gr koekjes met 90gr boter gemengd. Die kruimelde wat maar paste wel bij de taart - 12 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren