Toad in the hole (Engelse ovenschotel)

    Toad in the hole (Engelse ovenschotel)

    8keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    ‘Pad in een holletje’ heet deze traditionele Engelse ovenschotel van saucijsjes in een beslaglaagje. Door uien, rode paprika en aromatische kruiden toe te voegen, wordt deze gemakkelijke en populaire klassieker nog lekkerder en gezonder. Serveer er een gemengde salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote rode paprika's, zaden verwijderd, in brede reepjes
    • 2 rode uien, in dunne halve ringen
    • 2 theel. gedroogde Provençaalse kruiden
    • 25 g ontpitte zwarte olijven, in plakjes (naar keuze)
    • 2 theel. olijfolie
    • 8 varkenssaucijsjes van goede kwaliteit
    • 125 g bloem
    • 1 ei
    • 3 dl halfvolle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de paprika's, uien, kruiden, olijven (als u die gebruikt) en olijfolie door elkaar in een diepe braadslee van ca. 23 x 30 cm. Spreid het mengsel uit over de bodem.
    2. Snijd de saucijsjes in het midden in, draai de helften ten opzichte van elkaar en knip ze door, zodat u zestien kleine saucijsjes krijgt. Verdeel deze over het groentebedje in de braadslee. Plaats deze 15 min. in de oven, of tot de saucijsjes licht kleuren.
    3. Zeef ondertussen de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek hierboven het ei en voeg een scheutje melk toe. Werk geleidelijk de bloem door het eier-melkmengsel, zodat een glad mengsel ontstaat. Klop er de resterende melk door, zodat u een glad beslag krijgt.
    4. Schep de groenten om en keer de saucijsjes. Schenk het beslag erover. Plaats de braadslee nog 35-40 min. in de oven, tot het beslag goudbruin en gerezen is en de saucijsjes goudbruin kleuren. Serveer direct.

    variaties

    • In plaats van gedroogde kruiden kunt u ook 1 eetl. fijngesneden verse tijm of salie gebruiken. * • Voor een vegetarische versie vervangt u de saucijsjes door 800 g sojabonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld. Verdeel de bonen over het geroosterde groentelaagje, aan het begin van stap 4, en volg verder het recept.

    INFO

    gezond en lekker * 465 kcal. * 121 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren