Kalfsburgers met ham en zoetzuur

    Kalfsburgers met ham en zoetzuur

    1keer bewaard
    22min


    Maak dit als eerste!

    Deze gezonde variant van een hamburger is snel klaar. Bereid met mager kalfsgehakt en ham. Ook geschikt voor op de barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g mager kalfsgehakt
    • 80 g kleingesneden ham
    • 2 eetl. bruin broodkruim
    • 1 eierdooier
    • zout en peper
    • 1 eetl. pickles (naar keuze)
    • dunne plakjes mager spek
    • olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Vermeng 400 g mager kalfsgehakt met 80 g kleingesneden ham, 2 eetl. bruin broodkruim, 1 eierdooier en wat zout en peper. Vorm hiervan 8 vleesrondjes. Leg op 4 van deze vleesrondjes 1 eetl. pickles (naar keuze). Dek ze af met de resterende vleesrondjes en druk ze goed op elkaar, zodat de vulling geheel omsloten is. Omwikkel de burgers met dunne plakjes mager spek (zonder zwoerd) en bestrijk ze met een beetje olie. Leg ze met de uiteinden van het spek aan de onderkant in een hete koekenpan of onder de grill, en bak ze op hoog vuur of gril ze 10-12 min. tot ze goudbruin kleuren; keer ze halverwege. Serveer ze in volkorenbroodjes met wat extra pickles en slablaadjes.

    … nog sneller

    Vermeng voor een extra snelle versie alle ingrediënten voor de burgers in een kom, behalve de plakjes spek, en vorm er 4 burgers van. Voor deze versie kunt u het beste zeer fijn gesneden chutney gebruiken. Omwikkel ze indien gewenst met plakjes spek en bak of gril ze zoals hierboven aangegeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren