Bananen muffins met chocolate chips

    Bananen muffins met chocolate chips

    62keer bewaard
    30min


    198 personen hebben dit gemaakt

    Het lekkerste aan dit recept is het lage vetgehalte! Heerlijke muffins met chocolade, en toch zijn het geen dikmakers!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr witte bloem
    • 1 1/4 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1/8 theelepel zout
    • het wit van 2 eieren
    • 225 gr banaan, gepureerd
    • 150 gr suiker
    • 4 eetlepels appelmoes
    • 75 gr chocolate chips

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm voor 12 muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. Bloem, bakpoeder, soda bicarbonaat, kaneel, zout en suiker mengen. Eiwit, appelmoes en banaan toevoegen tot zich een stevig beslag vormt. Chocolate chips erdoor roeren. Het beslag in de muffinvorm scheppen.
    3. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een cocktailprikker schoon uit het midden van de muffin komt.

    Tip:

    Je kunt hier ook een grote cake van maken in plaats van muffins. Schenk het beslag in een cakevorm van 20x10cm en bak 40 tot 45 minuten op 180 C / Gas stand 4.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    renettakookt
    5

    ze smaken lekker en ze ruiken haast nog lekkerder als ze bakken. leuk voor de kleinkinderen. - 22 sep 2009

    renettakookt
    5

    Gezonder gemaakt. Ik maak het gewoon met een heel ei en voeg 2 eetl tarwekiemen toe. dat doe ik met alle recepten waar witte bloem doorgaat. - 22 sep 2009

    0

    bahhhhh niet lekker - 09 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren