Cajun-gehaktballetjes

    Cajun-gehaktballetjes

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Lekker gekruide gehaktballetjes van mager varkens- of rundergehakt uit de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 gesnipperde ui
    • ½ groene paprika
    • ½ eetl. olijfolie
    • 500 g mager varkens- of rundergehakt
    • 2 eetl. Cajun-specerijen
    • 1 eetl. fijngesneden munt
    • peper
    • gedroogd wit broodkruim of paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak 1 gesnipperde ui en ½ groene paprika (kleingesneden) 5 min. in ½ eetl. olijfolie. Schep ze in een kom, voeg 500 g mager varkens- of rundergehakt, 2 eetl. Cajun-specerijen, 1 eetl. fijngesneden munt en wat peper toe en werk alles goed door elkaar. Vorm gehaktballetjes ter grootte van pingpongballetjes en wentel ze door gedroogd wit broodkruim of paneermeel. Leg ze op een bakplaat en bak ze 15 min. in een op 220 °C (hetelucht 200 °C) voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren. Serveer ze met een frisse tomaten-uiensalsa en pasta of ovengebakken ‘frites’, als u voldoende tijd hebt. Spreid de frites (zie tip hieronder) uit op de bovenste bakplaat voordat u de gehaktballetjes draait, dan zijn ze tegelijk klaar met de gehaktballetjes.

    … tip

    Snijd voor ovengebakken frites 900 g ongeschilde aardappelen in partjes van gelijke lengte. Doe ze in een grote kom en schep of schud ze (afgedekt) om met 2 eetl. olijfolie. Schik de partjes naast elkaar op een bakplaat en bestrooi ze met wat zout en peper. Schuif de bakplaat boven in een op 220 °C (hetelucht 200 °C) voorverwarmde oven en bak de frites in 20-25 min. goudbruin en knapperig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren