Gehakt met szechuan-specerijen

    Gehakt met szechuan-specerijen

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Noedels met lekker gekruid gehakt, groenten en geroosterde cashewnoten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 g cashewnoten
    • 1 eetl. arachideolie
    • 500 g mager varkensgehakt
    • 1 uitgeperste teen knoflook
    • 2-3 theel. Szechuan-specerijen
    • bosje bosuitjes
    • 100 g minimaïskolfjes
    • 100 g peultjes
    • 1 limoen
    • 300 g woknoedels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Rooster 100 g cashewnoten in een droge wok of grote koekenpan in ca. 3 min. goudbruin, onder af en toe omscheppen. Schep ze op een bord. Verhit 1 eetl. arachideolie in de wok of pan en roerbak hierin 500 g mager varkensgehakt 3 min. tot het rul is en licht kleurt. Roer er 1 uitgeperste teen knoflook en 2-3 theel. Szechuan-specerijen door. Roerbak een bosje bosuitjes (gesnipperd) 1 min. mee. Voeg 100 g minimaïskolfjes en 100 g peultjes toe en roerbak ze ca. 6 min. tot ze beetgaar zijn. Voeg het sap van 1 limoen en 300 g woknoedels toe en laat ze 2 min. doorwarmen onder af en toe omscheppen. Voeg de cashewnoten toe en serveer het gerecht.

    Variatie

    Vervang de Szechuan-specerijen door Chinees vijfkruidenpoeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren