Indiaas gehakt keema

    Indiaas gehakt keema

    75keer bewaard
    30min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Een Indiase gehaktschotel met geurige kruiden. Lekker met naanbrood en een frisse salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote ui
    • 1 uitgeperste teen knoflook
    • 2 eetl. arachideolie
    • 500 g mager lams- of rundergehakt
    • 1 aardappel
    • 1 theel. gemalen korianderzaad
    • 1 theel. gemalen komijn
    • 1 theel. chilipoeder
    • 1 theel. kurkuma
    • 1 eetl. garam masala
    • 1 dl runderbouillon
    • 400 g kleingesneden tomaten (blik)
    • zout en peper
    • 150 g diepvriesdoperwten
    • fijngesneden korianderblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak 1 grote ui (gesnipperd) met 1 uitgeperste teen knoflook 3 min. op matig vuur in 2 eetl. arachideolie.
    2. Roer er 500 g mager lams- of rundergehakt en 1 aardappel (in kleine blokjes) door. Voeg 1 theel. gemalen korianderzaad, 1 theel. gemalen komijn, 1 theel. chilipoeder, 1 theel. kurkuma en 1 eetl. garam masala toe en roerbak 1 min.
    3. Voeg 1 dl runderbouillon (blokje), 400 g kleingesneden tomaten (blik) en wat zout en peper toe. Laat dit mengsel 13 min. pruttelen tot de aardappel gaar is.
    4. Voeg 150 g diepvriesdoperwten toe en laat ze 3 min. doorwarmen.
    5. Strooi er fijngesneden korianderblad over en serveer met warme naanbroodjes en een salade van kleingesneden tomaten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    michiel
    van
    2

    Dit was een groot succes, ga ik zeker vaker maken! Alleen zou ik de aardappelblokjes even kort voorkoken, want het duurde mij te lang voor ze gaar waren.. - 16 nov 2009

    Janc
    van
    0

    Wij houden van Aziatische gerechten en ik ontdekte in deze Keema gewoon een makkelijk te maken Indiaas toprecept. Voor de gehakt heb ik ook hier weer (zoals ik vaak doe) gekozen voor rundertartaar. Voor de aardappel heb ik gebruik gemaakt van voorgekookte gekruide blokjes die er pas bij gingen toen het geheel met de bouillon en tomaat al 5 minuten stond te pruttelen. Dit pakte uitstekend uit! Met een dubbele hoeveelheid knoflook (persoonlijke smaak) en ruim koriander hadden we een gerecht op tafel waar we echt enthousiast over konden worden. - 07 sep 2014

    van
    0

    Zeer lekker en gemakkelijk te maken, ik maak het wel met rijst. - 30 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren