Kip met geroosterde amandelen

    Kip met geroosterde amandelen

    1keer bewaard
    16min


    Maak dit als eerste!

    Kip is erg veelzijdig en hier in een makkelijk maar heerlijk recept verwerkt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetl. bloem
    • flink snufje paprikapoeder en/of foelie
    • zout en peper
    • 4 kipfilets (ca. 125 g per stuk)
    • 50 g amandelschaafsel
    • 2 eetl. olijfolie of 25 g boter
    • partjes citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 11min  ›  Klaar in:16min 

    1. Vermeng 4 eetl. bloem met een flink snufje paprikapoeder en/of foelie en wat zout en peper. Wentel 4 kipfilets (ca. 125 g per stuk) hierin.
    2. Verhit een droge koekenpan en rooster hierin 50 g amandelschaafsel 2-3 min. onder regelmatig omschudden, zodat ze goudbruin kleuren maar niet verbranden. Schep ze op een bord.
    3. Verhit 2 eetl. olijfolie of 25 g boter in de pan en bak hierin de kipfilets op matig vuur aan elke kant ca. 4 min., of tot ze gaar en goudbruin zijn. Bestrooi ze met de amandelen en garneer ze met partjes citroen. Serveer hierbij geroosterde aardappelen en een frisse groene salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren