Kip op de barbecue

    Kip op de barbecue

    3keer bewaard
    13min


    Maak dit als eerste!

    Kip in dressing van mosterd, tomatenpuree, chilipoeder en knoflook, lekker op de barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. zonnebloemolie
    • 2 eetl. Dijonmosterd
    • 2 eetl. tomatenpuree
    • 1 eetl. suiker
    • 2 uitgeperste tenen knoflook
    • ¼ theel. chilipoeder
    • 4 kipfilets ca. 125 g per stuk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:13min 

    1. Vermeng 1 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. Dijonmosterd, 2 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. suiker en 2 uitgeperste tenen knoflook. Voeg ¼ theel. chilipoeder (of meer, naar smaak) toe. Kerf 4 kipfilets ca. 125 g per stuk driemaal schuin in. Leg ze in een ondiepe ovenschaal, bestrijk ze aan beide kanten met het mosterdmengsel en bestrooi ze met zout en peper. Gril ze 15-20 min. boven een matig hete barbecue, waarbij u ze regelmatig keert en zo nodig af en toe bestrijkt met olie om uitdrogen te voorkomen; of leg ze onder een voorverwarmde grill en gril ze aan elke kant ca. 4 min. Gril tevens een paar hele bosuitjes om erbij te serveren. Geef hierbij geroosterd brood of in de magnetron ‘gepofte’ aardappelen en een salade. Koud is deze gegrilde kip ook erg lekker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren