Romige kippenragout met champignons en prei

    (1)
    25 minuten

    Deze kippenragout is snel klaar en smaakt heerlijk met pasta of rijst.


    49 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 300 g kipfilet (in blokjes)
    • 250 g kleine champignons
    • 250 g prei (in ringetjes)
    • 3 eetl. bloem
    • 2 dl kippenbouillon (van een blokje)
    • 2 dl melk of halfroom
    • zout en peper
    • 4 eetl. fijngesneden peterselie
    • 2 eetl. fijngesneden dragon
    • schil van 1 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin 300 g kipfilet (in blokjes) en 250 g kleine champignons 3-5 min. op matig tot hoog vuur, onder regelmatig omscheppen, tot de kip bijna gaar is en licht begint te kleuren. Draai het vuur laag, voeg 250 g prei (in ringetjes) toe en schep dit 3-5 min. om tot de prei geslonken is. Strooi er 3 eetl. bloem over en meng deze er goed door. Schenk er 2 dl kippenbouillon (van een blokje) en 2 dl melk of halfroom bij en voeg wat zout en peper toe. Breng de ragout al roerend aan de kook en laat hem 5 min. pruttelen. Houdt u van kruidig, voeg dan 4 eetl. fijngesneden peterselie, 2 eetl. fijngesneden dragon en de dun afgeraspte schil van 1 citroen toe. Serveer hierbij rijst of pasta. (Deze ragout kunt u ook verwerken in een ovenschotel, afgedekt met een laagje aardappelpuree.)

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    7

    zeker makkelijk, en lekker, ik deed de variant met de peterselie en een heel klein beetje dragon en citroen druppels, had niet anders, verder een beetje maggi toe gevoegd. door het makkelijke voor herhaling vatbaar, bedankt!  -  07 dec 2011

    0

    Makkelijk te maken en heerlijk, Ik heb de pittigge versie gemaakt en dan als ovenschotel met puree en geraspte 30+ kaas en een lekkere gemengde salade erbij. En smullen maar.  -  12 apr 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren