Tomaten-basilicumomelet met tonijn

    Tomaten-basilicumomelet met tonijn

    11keer bewaard
    16min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke omelet met tomaat en basilicum en een vulling van tonijn uit blik. Makkelijk, lekker en snel klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 tomaten
    • 6 eieren
    • 10 grote blaadjes basilicum (of 4-5 takjes)
    • 1 eetl. olijfolie
    • 185 g tonijn (blik, uitgelekt)
    • 3 eetl. mayonaise
    • 3 eetl. yoghurt
    • 25 g gesnipperde bieslook
    • kant-en-klare croutons
    • waterkers, rucola of andere slablaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:16min 

    1. Snijd 8 tomaten in blokjes.
    2. Roer 6 eieren los met wat zout en peper en voeg de tomaten toe.
    3. Snipper 10 grote blaadjes basilicum (of 4-5 takjes) en voeg ze toe.
    4. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    5. Neem een koekenpan van ca. 25 cm, met antiaanbaklaag (heeft de pan een houten handvat, omwikkel dat dan met aluminiumfolie). Verhit hierin 1 eetl. olijfolie en schenk hierin het eiermengsel; spreid de tomaten goed uit. Bak de omelet op matig vuur en til de rand af en toe op om het nog vloeibare eiermengsel eronder te laten vloeien. Draai het vuur wat lager als de omelet te snel kleurt. Bak de omelet tot hij voor driekwart gestold is en zet hem dan onder de grill om de bovenkant te laten kleuren.
    6. Vermeng intussen 185 g tonijn (blik, uitgelekt) met 3 eetl. mayonaise, 3 eetl. yoghurt en 25 g gesnipperde bieslook.
    7. Snijd de omelet in 4 punten en schep deze op borden. Schep het tonijnmengsel erop en strooi hierover kant-en-klare croutons. Garneer de borden met plukjes waterkers, rucola of andere slablaadjes en serveer de omelet met geroosterd brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren