Gepofte aardappelen met geitenkaas, pijnboompitten en pesto

    Gepofte aardappelen met geitenkaas, pijnboompitten en pesto

    11keer bewaard
    13min


    Maak dit als eerste!

    Met geitenkaas, pesto en geroosterde pijnboompitten maak je iets speciaals van een gepofte aardappel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30 g pijnboompitten
    • 150 g zachte geitenkaas
    • 2 eetl. groene pesto

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:13min 

    1. Rooster in een kleine pan met antiaanbaklaag 30 g pijnboompitten 2-3 min. op matig tot hoog vuur, onder voortdurend omscheppen, tot ze goudbruin kleuren. Schep ze op een bord.
    2. Snijd de gepofte aardappelen open en verdeel er 150 g zachte geitenkaas over. Breng op elke ½ eetl. groene pesto aan en strooi de pijnboompitten erover. Serveer er een rucolasalade bij.

    … aardappelen poffen

    • Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Reken voor 4 personen 8 aardappelen van ca. 180 g per stuk. Boen ze schoon en prik er met een vork rondom gaten in. Steek in elke aardappel een metalen spies: deze geleidt de warmte naar het midden, zodat ze sneller gaar worden. Leg de aardappelen 50-60 min. in de oven; ze zijn gaar als u de spies er gemakkelijk uit kunt trekken. Kerf de aardappelen aan de bovenkant kruislings in en druk ze een beetje open (houd ze vast met een schone theedoek). * • Aardappelen ‘poffen’ gaat een stuk sneller in de magnetron. Prik ze rondom enkele malen in met een scherp mesje (anders kunnen ze ‘ontploffen’). Reken voor 1 aardappel van 180 g 3½ min. op vol vermogen, keer hem en bereid hem nog 1-2 min., of tot hij gaar is. Laat hem nog enkele minuten rusten alvorens hem te serveren. Bereidt u meer aardappelen tegelijk, dan wordt de bereidingstijd langer: reken ca. 8 min. voor 4 stuks.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren