Gepofte aardappelen met geitenkaas, pijnboompitten en pesto

  13 minuten

  Met geitenkaas, pesto en geroosterde pijnboompitten maak je iets speciaals van een gepofte aardappel.


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 30 g pijnboompitten
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 2 eetl. groene pesto

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:13min 

  1. Rooster in een kleine pan met antiaanbaklaag 30 g pijnboompitten 2-3 min. op matig tot hoog vuur, onder voortdurend omscheppen, tot ze goudbruin kleuren. Schep ze op een bord.
  2. Snijd de gepofte aardappelen open en verdeel er 150 g zachte geitenkaas over. Breng op elke ½ eetl. groene pesto aan en strooi de pijnboompitten erover. Serveer er een rucolasalade bij.

  … aardappelen poffen

  • Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Reken voor 4 personen 8 aardappelen van ca. 180 g per stuk. Boen ze schoon en prik er met een vork rondom gaten in. Steek in elke aardappel een metalen spies: deze geleidt de warmte naar het midden, zodat ze sneller gaar worden. Leg de aardappelen 50-60 min. in de oven; ze zijn gaar als u de spies er gemakkelijk uit kunt trekken. Kerf de aardappelen aan de bovenkant kruislings in en druk ze een beetje open (houd ze vast met een schone theedoek). * • Aardappelen ‘poffen’ gaat een stuk sneller in de magnetron. Prik ze rondom enkele malen in met een scherp mesje (anders kunnen ze ‘ontploffen’). Reken voor 1 aardappel van 180 g 3½ min. op vol vermogen, keer hem en bereid hem nog 1-2 min., of tot hij gaar is. Laat hem nog enkele minuten rusten alvorens hem te serveren. Bereidt u meer aardappelen tegelijk, dan wordt de bereidingstijd langer: reken ca. 8 min. voor 4 stuks.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)