Salade met gerookte makreel

    Een heerlijke salade van makreel, appel, ei en een zakje sla. Klaar in een mum van tijd.


    25 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eieren
    • 200 g slablaadjes uit een zakje
    • 350 g gerookte makreel
    • 1 rode appel
    • 2 theel. citroensap
    • 6 eetl. slasaus
    • 2 theel. citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Leg 3 eieren in een pan met kokend water en kook ze 10 min. Giet de eieren af en laat ze afkoelen in een kom met koud water.
    2. Strooi 200 g slablaadjes uit een zakje over een schaal of 4 borden. Verdeel hierover 350 g gerookte makreel (ontveld, in stukken) en 1 rode appel (kleingesneden en omgeschept met 2 theel. citroensap).
    3. Pel de eieren, snijd ze in partjes en verdeel ze over de salade.
    4. Vermeng 6 eetl. slasaus met 2 theel. citroensap en sprenkel dit over de salade. Maal er wat peper over.
    5. Serveer de salade met driehoekjes volkorenbrood met boter.

    Winkeltip

    • Kies hiervoor een zakje met slablaadjes, geraspte wortel en stukjes biet, of een gemengde salade met bittere blaadjes frisée, witlof en radicchio.

    … even opfrissen

    De meeste slamelanges in zakjes zijn klaar voor gebruik, maar ze smaken veel lekkerder als u ze eerst even opfrist: spoel ze af onder de kraan en laat ze goed uitlekken of slinger ze droog in een slacentrifuge.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren