Salade met gerookte makreel

    Salade met gerookte makreel

    9keer bewaard
    20min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke salade van makreel, appel, ei en een zakje sla. Klaar in een mum van tijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eieren
    • 200 g slablaadjes uit een zakje
    • 350 g gerookte makreel
    • 1 rode appel
    • 2 theel. citroensap
    • 6 eetl. slasaus
    • 2 theel. citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Leg 3 eieren in een pan met kokend water en kook ze 10 min. Giet de eieren af en laat ze afkoelen in een kom met koud water.
    2. Strooi 200 g slablaadjes uit een zakje over een schaal of 4 borden. Verdeel hierover 350 g gerookte makreel (ontveld, in stukken) en 1 rode appel (kleingesneden en omgeschept met 2 theel. citroensap).
    3. Pel de eieren, snijd ze in partjes en verdeel ze over de salade.
    4. Vermeng 6 eetl. slasaus met 2 theel. citroensap en sprenkel dit over de salade. Maal er wat peper over.
    5. Serveer de salade met driehoekjes volkorenbrood met boter.

    Winkeltip

    • Kies hiervoor een zakje met slablaadjes, geraspte wortel en stukjes biet, of een gemengde salade met bittere blaadjes frisée, witlof en radicchio.

    … even opfrissen

    De meeste slamelanges in zakjes zijn klaar voor gebruik, maar ze smaken veel lekkerder als u ze eerst even opfrist: spoel ze af onder de kraan en laat ze goed uitlekken of slinger ze droog in een slacentrifuge.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren