Salade met rundvlees teriyaki

    Salade met rundvlees teriyaki

    5keer bewaard
    12min


    Maak dit als eerste!

    Een maaltijdsalade met een Japanse twist; sla met rundvlees in teriyakisaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • lendebiefstuk (ca. 300 g)
    • 1 eetl. teriyakisaus
    • 150 g slablaadjes
    • 1 gele paprika
    • 1 eetl. olijfolie
    • 3 eetl. teriyakisaus
    • 1 eetl. water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:12min 

    1. Snijd een dik stuk lendebiefstuk (ca. 300 g) netjes bij en snijd het dwars op de draad in dunne plakjes. Schep ze als u genoeg tijd hebt om met 1 eetl. teriyakisaus en laat ze 2 uur marineren in de koelkast. Schep in een kom 150 g slablaadjes uit een zakje (bijvoorbeeld spinazie en rucola) om met 1 gele paprika (in dunne reepjes). Verdeel deze salade over 4 borden. Verhit een zware koekenpan met antiaanbaklaag tot deze heet is, voeg 1 eetl. olijfolie toe en laat die over de bodem vloeien. Roerbak de reepjes vlees hierin 1 min., of tot ze bruin kleuren maar vanbinnen nog rosé zijn. Voeg 3 eetl. teriyakisaus en 1 eetl. water toe. Schep de reepjes vlees hierin even om en schep ze over de salade. Serveer deze direct en geef er brood bij.

    Winkeltip

    • Teriyakisaus (of teriyakimarinade) is een mengsel van sojasaus, rijstwijn en azijn. Het is onder meer verkrijgbaar bij de supermarkt. Teriyakisaus heeft een uitgesproken smaak, dus voeg niet meer toe dan aangegeven. Als de pan erg heet is en de saus te snel verdampt, kunt u nog 1-2 eetl. water extra toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren