Volkoren muffins

    Volkoren muffins

    36keer bewaard
    35min


    73 personen hebben dit gemaakt

    Zelfs uw kinderen zullen dol zijn op deze vezelrijke muffins! Een gezonde en lekkere snack voor elke leeftijd!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 120 gr volkorenbloem
    • 120 tarwekiemen
    • 160 gr All-Bran
    • 65 gr havervlokken
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 2 theelepels soda bicarbonaat
    • 2 theelepels fijngesneden gember
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 140 ml honing
    • 285 ml halfvolle melk
    • 225 ml magere yoghurt
    • 2 eieren, geklopt
    • 170 gr rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Een muffinvorm voor 12 stuks licht invetten.
    2. Vermeng in een middelgrote kom het volkorenmeel, de tarwekiemen, All-Bran, havervlokken, bakpoeder, soda bicarbonaat en de gember.
    3. Neem een tweede middelgrote kom waarin u de olie, honing, melk, yoghurt en eieren grondig mengt. Voeg als laatste de rozijnen toe.
    4. Het vloeibare mengsel met rozijnen gelijkmatig aan het meelmengsel toevoegen tot een vochtig beslag ontstaat. Verdeel dit regelmatig over de muffinvorm.
    5. 20-25 minuten bakken in de voorverwarmde oven. De muffins zijn gaar als een tandenstoker schoon blijft na een prik midden in een muffin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren