Bananen-noten muffins

    (226)
    30 minuten

    Een bananenmuffin zonder schuldgevoel.


    215 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel baksoda
    • 1/8 theelepel zout
    • het wit van 2 eieren
    • 225 gr banaan, gepureerd
    • 150 gr suiker
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 1 theelepel citroenconcentraat
    • 4 eetlepels walnoten, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een muffinvorm licht invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom bloem, bakpoeder, soda en zout mengen.
    3. In een middelgrote kom het eiwit licht opkloppen. Banaan, suiker, olie en citroenrasp erdoor roeren. Aan het meelmengsel toevoegen en grof mengen. Walnoten erdoor roeren. Vul alle muffinvormpjes voor 2/3 met beslag.
    4. 20-25 minuten bakken tot de bovenkant lichtbruin is. Muffins uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (226)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    HelgaElisabeth
    0

    het recept is goed maar ik vond de muffins nogal droog. Ik heb het recept precies opgevolgd maar wellicht moet ik ze nog eerder uit de oven halen. Want ik lees van anderen dat ze bij hen juist wel smeuïg waren. Verder erg lekker.  -  12 jun 2017

    van
    0

    Lekker.ik doe er geen suiker in,maar dadels als natuurlijk zoetmiddel en soms wat rozenwater,en verse citroenschil,geraspt.Verder kan je hiermee varieren zoveel je wilt.De mogelijkheden zijn legio.  -  15 okt 2015

    van
    0

    Smeuig lekkere muffins, wat weinig beslag voor 12 muffins, ik zou 50 Gr. Meer meel gebruiken, en wat minder suiker, maar verder heerlijk!  -  23 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren