Baskische kabeljauw met paprika

    Baskische kabeljauw met paprika

    20keer bewaard
    30min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Paprika's, tomaten en een beetje chilipoeder geven dit fantastische eenpansgerecht heel veel kleur en smaak. Serveer er boerenbrood en een frisse witlofsalade bij. Dit gerecht wordt extra voedzaam als u het serveert met rijst of aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 grote ui, in dunne halve ringen
    • 2 grote rode paprika's, in korte, dunne reepjes
    • 2 grote groene paprika's, in korte, dunne reepjes
    • 2 takjes oregano
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 400 g grote, rijpe tomaten, in blokjes
    • 50 g ontpitte zwarte olijven, doorgesneden
    • 1 theel. suiker
    • ½ theel. chilipoeder
    • 1 eetl. wittewijnazijn
    • 400 g dikke kabeljauwfilet, ontveld
    • 30 g verse bladpeterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak de groenten: Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan en voeg de ui en paprika's toe met de oregano en knoflook. Bak ze ca. 5 min. onder af en toe omscheppen.
    2. Voeg de smaakmakers toe: Voeg de tomaten, de olijven, de suiker, het chilipoeder en de azijn toe. Laat alles 3 min. pruttelen op matig tot hoog vuur, onder af en toe omscheppen, tot de tomaten wat zachter zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    3. Voeg de vis toe: Snijd de kabeljauw in 4 stukken van gelijke grootte, leg ze in de pan en druk ze licht in het groentemengsel. Draai het vuur laag, zodat de groenten zachtjes pruttelen. Dek de pan af met een stuk aluminiumfolie waarvan u de rand losjes instopt binnen de wand van de pan. Laat het gerecht ca. 5 min. pruttelen of tot de vis precies gaar is en gemakkelijk in vlokken kan worden verdeeld. Strooi de peterselie over de vis en groenten en serveer het gerecht in diepe borden.

    Extra lekker

    Verdeel 3 min. voor het einde van de kooktijd 200 g gekookte mosselen over de kabeljauw en groenten en laat ze goed doorwarmen.

    Nog sneller

    Met voorgesneden, panklare paprika's (pak) of gegrilde paprika's (pot) spaart u tijd. Vervang de blokjes verse tomaat door 400 g kleingesneden tomaten uit blik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    1

    Het was heel lekker en gemakkelijk te maken - 18 nov 2010

    HansExalto
    0

    - Gewaardeerd op - 20 jul 2015

    0

    Erg lekker en vlot op tafel, ik heb er quinoa bij gedaan en dat was een goed combinatie, verder de paprikas vervangen voor 3 puntpaprikas en gedroogde oregano gebruikt, maar ga dit recept vaker maken :-) - 05 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren