Biefstuk met niertjes

    Biefstuk met niertjes

    Voeg toe aan favorieten!
    22min


    Maak dit als eerste!

    Biefstuk en niertjes vormen een klassieke combinatie: ze worden vaak samen in een pastei verwerkt, maar het is veel gemakkelijker ze samen te roerbakken met ui, paprika, mierikswortel en een scheutje wijn. Lekker met noedels en sperziebonen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g lamsniertjes, harde kern verwijderd
    • 2 eetl. zonnebloemolie
    • 1 ui, in dunne ringen
    • 1 grote rode paprika, in dunne reepjes
    • 400 g entrecote, vetrandjes verwijderd, in dunne reepjes
    • 4 eetl. rode wijn
    • 1-1½ eetl. mierikswortel (potje)
    • 1 eetl. donkere sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Roerbak de groenten: Snijd de niertjes in stukjes van 2-3 cm. Verhit een wok of grote koekenpan met 1 eetl. olie en roerbak hierin de ui en paprika 3-4 min. Schep ze op een bord en houd ze warm.
    2. Roerbak het vlees: Verhit de resterende olie in de wok en voeg de vleesreepjes en niertjes toe. Roerbak ze 4-5 min. op hoog vuur, of tot ze rondom licht kleuren. Laat het teveel aan vocht verdampen.
    3. Maak de saus: Schenk de rode wijn erbij en schep alles nog 1-2 min. om op hoog vuur, zodat de vloeistof enigszins inkookt. Roer er mierikswortel naar smaak, de sojasaus en wat zout en peper door.
    4. Serveer het gerecht: Voeg de ui en paprika weer toe, laat ze nog even goed doorwarmen en serveer het gerecht.

    … kooktip

    Roerbak altijd op zo hoog mogelijk vuur en schep de ingrediënten voortdurend om, zodat ze snel gaar worden en hun voedingsstoffen optimaal behouden.

    … ander idee Biefstuk met niertjes en een deegdekseltje

    Snijd 4 plakjes bladerdeeg (diepvries) diagonaal of recht doormidden, zodat u 8 driehoeken of rechthoeken krijgt. Bestrijk ze met een beetje losgeroerd ei. Bak de halve bladerdeegplakjes 12-15 min. in een op 220 °C (hetelucht 200 °C) voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Roerbak intussen de vleesreepjes en niertjes zoals aangegeven in het basisrecept. Gebruik iets minder mierikswortel (of naar smaak) en laat de sojasaus achterwege. Voeg tot slot 2-3 eetl. slagroom of magere crème fraîche toe, strooi er zout en peper naar smaak over en serveer elke portie afgedekt met 2 halve bladerdeegplakjes.

    Variaties

    Vervang de rode wijn door bruin bier en gebruik worcestersaus in plaats van sojasaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren