Bloemkool soep met blauwe kaas

    Bloemkool soep met blauwe kaas

    6keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze stevige soep met zijn volle smaak van blauwe kaas is snel en makkelijk te bereiden. Serveer hem met toasts met hummus en paprika voor een supersnelle, voedzame maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kleine bloemkool, in roosjes
    • 2 kleine preien, in ringetjes
    • 1 kleine aardappel, geschild en kleingesneden
    • 9 dl groentebouillon (van blokjes)
    • 125 g gorgonzola, grof verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de bloemkool, prei en aardappel in een pan en voeg de bouillon en wat zout en peper toe. Breng dit aan de kook en draai het vuur laag. Laat de soep afgedekt in ca. 14 min. gaarkoken.
    2. Schenk de helft van de soep in een keukenmachine of blender en pureer hem. Schenk de puree terug in de pan. (U kunt de soep ook grof pureren met een staafmixer in de pan: maak hem niet te glad.)
    3. Verwarm de soep op matig vuur tot het kookpunt en neem hem van het vuur. Roer de kaas erdoor. Schep de soep in kommen en serveer hem direct.

    Variaties

    • Vervang de gorgonzola door roquefort of Dolcelatte. • Vervang de bloemkool door broccoli.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren