Boekweitpilaf met tomaten en feta

    Boekweitpilaf met tomaten en feta

    2keer bewaard
    37min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Geroosterde boekweit (kasha) geeft deze heerlijke vegetarische pilaf een lekker stevige consistentie. Boekweit bevat meer eiwit dan de meeste graansoorten, plus B-vitaminen, mineralen en voedingsvezels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 2 uien, gesnipperd
    • ½ theel. chilivlokken, of naar smaak
    • 400 g geroosterde boekweit (kasha)
    • 400 g kleingesneden tomaten uit blik
    • 6 dl groentebouillon
    • 12 halfgedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
    • snufje suiker
    • 30 g munt
    • 75 g feta, uitgelekt
    • 40 g ontpitte zwarte olijven, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 17min  ›  Klaar in:37min 

    1. Neem een grote braadpan of pan met zware bodem, met een goed sluitend deksel. Verhit hierin de olie op matig vuur en fruit de uien met de chilivlokken ca. 5 min. onder af en toe roeren. De uien mogen niet kleuren.
    2. Voeg de boekweit toe en schep deze ca. 2 min. om, tot een ‘geroosterd’ aroma vrijkomt. Voeg de tomaten uit blik plus vocht, de bouillon, de halfgedroogde tomaatjes en de suiker toe. Bind vijf takjes munt bijeen met keukengaren en voeg dit toe, samen met wat zout en peper. Breng het geheel onder af en toe roeren aan de kook.
    3. Draai het vuur laag en laat de pilaf afgedekt 10 min. pruttelen zonder het deksel op te tillen, tot de korrels beetgaar zijn en de bouillon is opgenomen.
    4. Verwijder het bosje munt. Verkruimel de feta over de pilaf en schep deze er samen met de olijven doorheen. Leg een opgevouwen schone theedoek op de pan om het teveel aan stoom op te nemen, leg hierop het deksel en laat de pilaf zo nog 5 min. staan.
    5. Scheur de resterende blaadjes munt in flinters en strooi deze over de pilaf. Serveer direct.

    kokstips

    • Kasha is verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels, maar ook bij sommige supermarkten. * • Halfgedroogde tomaatjes zijn wat zachter dan gewone gedroogde tomaatjes; u vindt ze in delicatessenwinkels. Maar u kunt ook gewone gedroogde tomaatjes op olie gebruiken. Gebruik de olie uit het potje dan ook in stap 1.

    variatie

    • In plaats van feta kunt u ook andere halfzachte kaas gebruiken, zoals brie.

    INFO

    210 g groente & fruit * 596 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren