Broodjes met kruidig gehakt

    Broodjes met kruidig gehakt

    9keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze zachte bolletjes met een vulling van kruidig rundergehakt met tomaten en dunne reepjes sla zijn supersnel klaar en perfect voor dagen dat alle gezinsleden op een ander tijdstip eten. Geef er een tomatensalade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 g mager rundergehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 rode of groene paprika, kleingesneden
    • 200 g tomaten, fijngesneden
    • 1 eetl. bloem
    • 1 eetl. tomatenpuree
    • 1½-2 dl runderbouillon (van blokje)
    • enkele druppels tabasco
    • 2 eetl. fijngesneden basilicum of koriander
    • 4 witte, bruine of volkoren bolletjes
    • dunne reepjes sla en pittige chilisaus om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit een grote pan met zware bodem en bak hierin het gehakt met de ui 7 min. op matig vuur onder af en toe roeren tot het gehakt rul is en licht kleurt. Voeg de paprika en tomaten toe en bak ze 3 min. mee. Strooi de bloem erover.
    2. Roer de tomatenpuree door de bouillon. Voeg de tabasco en de basilicum of koriander toe. Roer 1½ dl bouillon door de gehaktsaus. Breng deze aan de kook, draai het vuur laag en laat hem 10 min. pruttelen. Voeg zo nodig nog wat bouillon toe. Strooi er wat zout en peper over.
    3. Snijd de broodjes horizontaal doormidden en rooster ze licht. Beleg ze met wat dunne reepjes sla en schep de gehaktsaus erop. Laat iedereen chilisaus naar smaak toevoegen.

    … ander idee Chili con carne

    Bak voor dit klassieke bonengerecht het gehakt met de ui zoals aangegeven in het basisrecept en voeg 1 uitgeperste teen knoflook, 2 theel. chilipoeder en 1 theel. gemalen komijn toe. Voeg in stap 2 het bouillonmengsel en 400 g kleingesneden tomaten of passata (blik) toe en laat de saus 10 min. pruttelen. Voeg 400 g rode kidneybonen (uit blik, afgespoeld) toe en laat het gerecht nog 5 min. doorwarmen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer het gerecht met rijst en schep er wat zure room en geraspte kaas over.

    … handig idee

    Gebakken gehakt kan uitstekend worden ingevroren. Laat het snel afkoelen en doe het in een diepvriesdoos. Het is een maand houdbaar in de diepvries. Laat het voor gebruik een nacht ontdooien in de koelkast, verwarm het en laat het nog 10-15 min. pruttelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren