Caribische kokosrijst met doperwten

    Caribische kokosrijst met doperwten

    4keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Dit recept is geïnspireerd op een traditioneel Caribisch gerecht met rode kidneybonen of zwarte oogbonen. Er is extra groente toegevoegd in de vorm van rode paprika, en magere bacon zorgt voor een lekker pittig accent.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 3 dikke of 6 dunne plakjes magere bacon, vetrandjes verwijderd, in dobbelsteentjes
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 1 grote rode paprika, zaden verwijderd, in dunne reepjes
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 rode of groene chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
    • 225 g langkorrelige rijst, afgespoeld
    • 4½ dl kokendheet water
    • 3½ dl kokosmelk, aangelengd met 50 ml water
    • 400 g rode kidneybonen of zwarte oogbonen uit blik, afgespoeld
    • 2 takjes verse tijm
    • 2 tomaten, in kleine blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een grote pan of diepe koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de stukjes bacon 2 min. tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de ui toe en bak het mengsel 3 min. Draai het vuur laag en voeg de paprika, knoflook en chilizaad toe. Schep alles nog 1 min. om.
    2. Voeg de rijst toe en meng deze er goed door. Schenk het kokendhete water en de kokosmelk erbij en voeg een snufje zout toe. Breng het mengsel aan de kook en draai het vuur laag. Voeg de bonen en tijm toe. Laat de rijstschotel afgedekt 10 min. pruttelen.
    3. Voeg de tomaten toe en laat de rijstschotel nog 10 min. pruttelen, of tot de rijst gaar is. (Het mengsel moet nog lekker vochtig zijn.) Verwijder de takjes tijm. Breng op smaak met tabasco.

    SERVEREN MET

    tabasco

    variaties

    • In plaats van bacon kunt u blokjes gare kip of varkensvlees gebruiken: laat de bacon achterwege in stap 1 en schep de gare stukjes vlees kort voor het serveren door de rijstschotel. * • Voor een vegetarische versie laat u de bacon achterwege.

    INFO

    143 g groente & fruit * 459 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren