Champignonflapjes met walnoot

    Champignonflapjes met walnoot

    6keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze elegante bladerdeegflapjes met sesamzaad zijn heel eenvoudig te maken. Serveer ze warm bij gestoomde groenten zoals sperziebonen, of koud bij een groene of koolsalade. De flapjes zijn ook erg lekker als verrassing in een lunchpakket.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
    • 150 gr grofgehakte walnoot
    • 15 gr boter
    • 2 eetlepels slagroom
    • 150 gr kleine champignons, kleingesneden
    • 150 gr kastanjechampignons, in plakjes
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1/2 theelepel gedroogde gemengde kruiden
    • 1 eierdooier, losgeroerd met 1 theelepel water
    • 1 eetlepel sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Prepareer het deeg en de noten. Laat de plakjes bladerdeeg 5-10 minuten bij kamertemperatuur ontdooien. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Strooi de walnoten op een groot, diepvriesbestendig bord en laat ze in de diepvries door en door koud worden.
    2. Voor de vulling: in een koekenpan met antiaanbaklaag de boter smelten. 1 eetlepel slagroom, champignons, knoflook en kruiden toevoegen. Op matig hoog vuur 6-7 minuten bakken tot de champignons gaar zijn en het teveel aan vocht is verdampt. Op het ijskoude bord scheppen, de room erover schenken en wat zout en peper erover strooien. Champignons en noot door elkaar scheppen en het mengsel dun uitspreiden.
    3. Voor de champignonflapjes: de randen van de plakjes bladerdeeg licht met losgeklopt ei insmeren. De vulling langs 1 kant van de diagnale middenlijn scheppen en de plakjes schuin dubbelvouwen, zodat driehoekjes ontstaan. De randen goed aandrukken en met de tanden van een vork een lijnpatroon maken. Bestrijk de flapjes met losgeroerd ei, strooi het sesamzaad erover en maak een inkerving in het midden zodat de stoom kan ontsnappen.
    4. De flapjes op een bakplaat met antiaanbaklaag of bakpapier leggen en ong. 15 minuten bakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. 2 per persoon serveren als diner.

    Rijst-tomatenflapjes met pijnboompitten: … ander idee

    Volg de aanwijzingen in stap 1 maar gebruik 25 gr pijnboompitten in plaats van walnoot. Een pan met 50 gr langkorrelige rijst en 100 gr courgette (in blokjes), 6 zachte, zongedroogde tomaatjes (kleingesneden), een snufje gedroogde oregano en 1 1/2 dl krachtige groentebouillon (van blokje) aan de kook brengen. De rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. Zo nodig afgieten. Laten afkoelen en vermengen met pijnboompitten zoals aangegeven in stap 2. Volg verder het basisrecept.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren