Barbecuesaus

    Barbecuesaus

    43keer bewaard
    40min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Mijn schoonmoeder gaf me dit recept voor barbecuesaus 20 jaar geleden. Ik bereid het vaak en er is altijd wel iemand die er naar vraagt. Een combinatie van scherpe ingrediënten, ui en basterdsuiker en u hebt een saus vol smaak! De saus is enkele weken in de koelkast houdbaar.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 2 eetlepels vers citroensap
    • 1 ui, geschild en gesneden
    • 4 eetlepels azijn
    • 125 ml water
    • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel mosterd
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 8 eetlepels ketchup
    • 2 eetlepels worcestersaus
    • 1 1/2 theelepel rooksmaakstof

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een middelgrote sauspan citroensap, ui, azijn, water, basterdsuiker, mosterd, gemalen zwarte peper, zout, cayennepeper en plantaardige olie mengen. Aan de kook brengen en in een open pan 20 minuten laten sudderen.
    2. Ketchup, worcestersaus en rooksmaakstof erdoor roeren. Weer aan de kook brengen en van het vuur halen. Tot gebruik in de koelkast bewaren.

    NB

    Vloeibare rooksmaakstof kun je online kopen of in speciaalzaken. Als je het niet kan krijgen: Zonder geeft ook een goed resultaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    ManonHelledoorn
    2

    Heerlijk! Heb wel de helft olie gebruikt en iet meer bruine suiker, maar deze saus is een blijvertje. - 07 dec 2013

    marja593
    van
    1

    Ik heb het nog niet gemaakt, omdat onze bbq kapot is en we dus nu niet bbq-en, maar de saus ziet er heerlijk uit en als ik zo het recept lees heb ik alles in huis! Behalve het rookaroma. Nooit gehoord trouwens dat je dat zo kunt kopen! Maar de saus lijkt mij heel erg lekker! Bedankt dus voor het recept! Ik stop gelijk met zoeken! :-) - 09 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren