Chinese salade met rijstpannenkoekjes

  30 minuten

  Deze minirijstpannenkoekjes met sesamzaad vormen een aparte garnering voor een knapperige salade op basis van gemarineerde rode kool, Chinese kool, walnoot en een verfrissende sinaasappeldressing.


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 75 gr langkorrelige rijst
  • 2 dl groentebouillon (van blokje)
  • 1 sinaasappel
  • 3 eetl. walnoot-, pinda- of zonnebloemolie
  • 1 theel. sojasaus
  • 1/4 rode kool, in dunne reepjes
  • 125 gr walnoot, in stukjes
  • 3 eetl. sesamzaad
  • 1 ei, losgeroerd
  • 2 1/2 eetl. zonnebloemolie
  • 1/2 Chinese kool (ca. 300 g), in dunne reepjes
  • 100 gr jonge paksoi, in de lengte gehalveerd of in dunne reepjes

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:30min 

  1. Een pan met bouillon en rijst aan de kook brengen, doorroeren en in een gesloten pan volgens de gebruiksaanwijzing gaarkoken. De rijst heeft dan alle vloeistof opgenomen. Het vuur laag zetten en de rijst af en toe omscheppend 1 minuut laten uitdampen. In een kom scheppen, uitspreiden en laten afkoelen.
  2. Voor de marinade: 1/2 theelepel sinaasappelschil raspen. In een grote kom doen en het sap van 1 sinaasappel toevoegen. Walnoot-, pinda- of zonnebloemolie toevoegen plus sojasaus en zout en peper. Goed mengen. Reepjes kool erdoor scheppen en laten marineren terwijl u het recept verder volgt.
  3. De walnoot in een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag ca. 3 minuten roosteren. Regelmatig omscheppen tot ze goudbruin kleuren. Op een bord scheppen.
  4. Voor de pannenkoekjes: sesamzaad, losgeklopt ei en zout en peper door de afgekoelde rijst scheppen. In de koekenpan zonnebloemolie verhitten en hierin volle theelepels van het rijstbeslag scheppen zodat pannenkoekjes van 2-3 cm ontstaan (waarschijnlijk zult u de pannenkoekjes in gedeelten moeten bakken, afhankelijk van het formaat van uw pan). Bak ze 2 min. op matig tot hoog vuur tot ze licht kleuren, keren en nogmaals 1 1/2-2 min. bakken.
  5. Voor de salade: Chinese kool, paksoi en walnoot door de gemarineerde rode kool scheppen. Goed vermengen. De salade over borden verdelen en garneren met rijstpannenkoekjes.

  Variatie

  Vervang de pannenkoekjes door gebakken quorn. Vermeng hiervoor 1 theel. geraspte gemberwortel, 1 eetl. sojasaus en 2 theel. zonnebloemolie in een kom. Schep er 150 gr quorn (in blokjes) door. Verhit een grote koekenpan, voeg de blokjes quorn met de marinade toe en roerbak ze 3-4 min.

  Spinazie-champignonsalade: … ander idee

  Klop 1 theel. geraspte gemberwortel, 1 eetl. vloeibare honing, 2 theel. rodewijnazijn en 3 eetl. hazelnotenolie door elkaar. Schep er 75 gr champignons (in plakjes) door. Voeg 250 gr jonge spinazie en 4 warme of koude vegetarische worstjes (in schuine stukjes van 2 cm) toe. Serveer hierbij gekookte krielaardappeltjes.

  … extra lekker

  Voeg in stap 4 een flink snufje Chinees vijfkruidenpoeder toe aan het rijstbeslag en meng 1 theel. Oosterse sesamolie door de zonnebloemolie waarin u de pannenkoekjes bakt.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)