Chinese salade met rijstpannenkoekjes

    Chinese salade met rijstpannenkoekjes

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze minirijstpannenkoekjes met sesamzaad vormen een aparte garnering voor een knapperige salade op basis van gemarineerde rode kool, Chinese kool, walnoot en een verfrissende sinaasappeldressing.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 75 gr langkorrelige rijst
    • 2 dl groentebouillon (van blokje)
    • 1 sinaasappel
    • 3 eetl. walnoot-, pinda- of zonnebloemolie
    • 1 theel. sojasaus
    • 1/4 rode kool, in dunne reepjes
    • 125 gr walnoot, in stukjes
    • 3 eetl. sesamzaad
    • 1 ei, losgeroerd
    • 2 1/2 eetl. zonnebloemolie
    • 1/2 Chinese kool (ca. 300 g), in dunne reepjes
    • 100 gr jonge paksoi, in de lengte gehalveerd of in dunne reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:30min 

    1. Een pan met bouillon en rijst aan de kook brengen, doorroeren en in een gesloten pan volgens de gebruiksaanwijzing gaarkoken. De rijst heeft dan alle vloeistof opgenomen. Het vuur laag zetten en de rijst af en toe omscheppend 1 minuut laten uitdampen. In een kom scheppen, uitspreiden en laten afkoelen.
    2. Voor de marinade: 1/2 theelepel sinaasappelschil raspen. In een grote kom doen en het sap van 1 sinaasappel toevoegen. Walnoot-, pinda- of zonnebloemolie toevoegen plus sojasaus en zout en peper. Goed mengen. Reepjes kool erdoor scheppen en laten marineren terwijl u het recept verder volgt.
    3. De walnoot in een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag ca. 3 minuten roosteren. Regelmatig omscheppen tot ze goudbruin kleuren. Op een bord scheppen.
    4. Voor de pannenkoekjes: sesamzaad, losgeklopt ei en zout en peper door de afgekoelde rijst scheppen. In de koekenpan zonnebloemolie verhitten en hierin volle theelepels van het rijstbeslag scheppen zodat pannenkoekjes van 2-3 cm ontstaan (waarschijnlijk zult u de pannenkoekjes in gedeelten moeten bakken, afhankelijk van het formaat van uw pan). Bak ze 2 min. op matig tot hoog vuur tot ze licht kleuren, keren en nogmaals 1 1/2-2 min. bakken.
    5. Voor de salade: Chinese kool, paksoi en walnoot door de gemarineerde rode kool scheppen. Goed vermengen. De salade over borden verdelen en garneren met rijstpannenkoekjes.

    Variatie

    Vervang de pannenkoekjes door gebakken quorn. Vermeng hiervoor 1 theel. geraspte gemberwortel, 1 eetl. sojasaus en 2 theel. zonnebloemolie in een kom. Schep er 150 gr quorn (in blokjes) door. Verhit een grote koekenpan, voeg de blokjes quorn met de marinade toe en roerbak ze 3-4 min.

    Spinazie-champignonsalade: … ander idee

    Klop 1 theel. geraspte gemberwortel, 1 eetl. vloeibare honing, 2 theel. rodewijnazijn en 3 eetl. hazelnotenolie door elkaar. Schep er 75 gr champignons (in plakjes) door. Voeg 250 gr jonge spinazie en 4 warme of koude vegetarische worstjes (in schuine stukjes van 2 cm) toe. Serveer hierbij gekookte krielaardappeltjes.

    … extra lekker

    Voeg in stap 4 een flink snufje Chinees vijfkruidenpoeder toe aan het rijstbeslag en meng 1 theel. Oosterse sesamolie door de zonnebloemolie waarin u de pannenkoekjes bakt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren