Chinese varkensstoofschotel

    Chinese varkensstoofschotel

    5keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Steranijs, sojasaus en gember geven dit gerecht van mals gestoofd varkensvlees met sjalotten, wortel en paddenstoelen een verrukkelijke smaak. Serveren met rijstnoedels die in een krachtige bouillon zijn gekookt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g magere, ontbeende varkensfilet met vel, stevig opgebonden
    • 4 dl kokendhete kippenbouillon
    • 2 eetl. donkere sojasaus
    • 2 eetl. Chinese rijstwijn of droge sherry
    • 2 eetl. vloeibare honing
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 15 gr verse gember, geschild en fijngesneden
    • 3 stukjes steranijs
    • 4 sjalotten, gehalveerd
    • 2 grote wortels, geschrapt en in schuine plakjes
    • 6 bosuitjes
    • 25 gr gedroogde shiitakes, geweekt (zie kokstip)
    • 125 gr oesterzwammen, gehalveerd of in plakjes
    • 225 gr brede rijstnoedels (mie)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De varkensfilet in een grote braadpan overgieten met kokendheet water. Aan de kook brengen en afgieten. Bouillon, sojasaus, rijstwijn of sherry, honing, knoflook, gember, anijs, sjalotten en wortel toevoegen en aan de kook brengen. 4 bosuitjes in stukken snijden en samen met uitgelekte shiitakes toevoegen. Bewaar het weekvocht van de shii-takes.
    2. 1-1 1/4 uur op een zeer laag vuur stoven tot vlees en groenten gaar zijn. De groenten af en toe omscheppen en het vlees met bouillon bedruipen. 20 min. voor het einde van de stooftijd de oesterzwammen toevoegen. Schenk zo nodig het weekvocht van de shiitakes, een scheutje bouillon of water erbij.
    3. Intussen de resterende 2 bosuitjes in stukjes van 6 cm snijden en vervolgens overlangs in dunne sliertjes. Leg ze in een kom met ijswater zodat ze mooi opkrullen. De mie in een kom met kokendheet water overgieten en volgens de gebruiksaanwijzing laten wellen.
    4. Het vlees met een schuimspaan uit de pan scheppen en warmhouden. De pan weer aan de kook brengen, noedels toevoegen, de pan van het vuur halen en de mie er voorzichtig doorheen scheppen. Intussen het vlees in dunne plakjes snijden.
    5. Met een schuimspaan de mie in een grote, ondiepe schaal scheppen. Hierover plakjes vlees en groenten verdelen. Sprenkel er wat kookvocht uit de pan over en garneer met gekrulde bosuitjes.

    variatie

    • Laat de bosuitjes achterwege en schep 75 gr taugé door de bouillon alvorens de mie toe te voegen. Garneer het gerecht met fijngesneden korianderblad in plaats van de sliertjes bosui.

    kokstip

    • Overgiet gedroogde paddenstoelen met kokendheet water en laat ze 20 min. weken. Giet ze vervolgens af. Het weekvocht is heerlijk in een bouillon, maar dient wel eerst gezeefd te worden.

    INFO

    oosters feestmaal * 160 gr groente & fruit * 461 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren