Ciabatta met feta en geroosterde groenten

    Ciabatta met feta en geroosterde groenten

    3keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze ciabatta wordt als een pizza belegd met een scala aan kleurige groenten. Het brood neemt het aromatische vocht van de groenten op waardoor het zacht wordt, maar een knapperig korstje houdt. Wilt u nog meer groenten bij de maaltijd, serveer er dan een groene salade met verse kruiden bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 groot afbak-ciabattabrood
    • 4 tomaten, in kleine blokjes
    • 3 eetl. tomatenpuree
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1 eetl. rozemarijn, fijngesneden
    • 1 theel. venkelzaad
    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 aubergine, in dunne plakjes
    • 1 eetl. appel- of ciderazijn
    • 1 theel. suiker
    • 6 bosuitjes, in fijne reepjes
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in smalle reepjes
    • 1 gele paprika, zaad verwijderd en in smalle reepjes
    • snufje gedroogde chilivlokken (naar keuze)
    • 100 gr feta, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 240°C/gasstand 10. Snijd de ciabatta horizontaal doormidden. Snijd van de ronde bovenkant een dun laagje af, zodat het brood bij omdraaien stevig ligt.
    2. In een grote kom tomaat met de tomatenpuree en 1/2 van de knoflook vermengen. Bestrijk de snijvlakken van de ciabatta met dit mengsel. Meng in dezelfde kom de resterende knoflook met rozemarijn, venkelzaad en olijfolie.
    3. Leg de plakjes aubergine op een bakplaat en bestrijk ze met een beetje gekruid oliemengsel. 3 min. in de oven bakken tot ze wat zachter zijn. Keren en ngomaals 3 min. bakken. Uit de oven nemen en de oven op 220°C/gasstand 8 zetten.
    4. Intussen azijn en suiker aan het resterende oliemengsel toevoegen. Bosui, paprika, chilivlokken (eventueel) en peper erdoor roeren. Vermeng alles goed.
    5. Beleg beide ciabattahelften met de helft van het paprikamengsel. Verdeel hierover plakjes aubergine. Schep hierop de rest van het paprikamengsel. De resterende olie uit de kom erover sprenkelen.
    6. Leg de halve ciabatta's op de bakplaat en bak ze 15 min.
    7. Verdeel de feta over het groentebeleg. Met een vork licht aandrukken. Bak de halve ciabatta's 10-15 min. tot kaas en groenten mooi kleuren. Snijd elke halve ciabatta in 4 stukken en 2 stukken per persoon serveren.

    INFO

    408 kcal. * 255 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Super - 25 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren