Clafoutis met geitenkaas en kerstomaatjes

    Clafoutis met geitenkaas en kerstomaatjes

    10keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Clafoutis is een zoet dessert van Franse oorsprong. In deze hartige variant worden kerstomaatjes gebruikt in plaats van de gebruikelijke kersen, en gecombineerd met zachte geitenkaas. Serveren met knapperig boerenbrood en een gemengde groene salade met plakjes champignon en hazelnoot.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 gr kerstomaatjes
    • 6 eieren
    • 2½ dl halfvolle melk
    • 3 eetl. bloem
    • 3 eetl. bieslook, fijngesneden
    • 100 gr zachte geitenkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ronde ovenschaal van 23 cm doorsnee en 5 cm diep licht met olie invetten en de kerstomaatjes gelijkmatig over de bodem van de schaal verdelen.
    2. In een kom eieren los met melk loskloppen. Roer de bloem er zorgvuldig door. Bieslook en wat zout en peper toevoegen. Schenk dit beslag over de kerstomaatjes en verkruimel de kaas erover.
    3. 35-40 min. in de oven bakken tot de clafoutis goudbruin kleurt en bijna gaar is (hij zal verder garen nadat u hem uit de oven hebt gehaald). Een paar minuten laten afkoelen (de tomaatjes zijn kokendheet) en serveren.

    variaties

    • Gebruik ook eens een andere kaas, zoals geraspte gruyère, cheddar, Parmezaanse kaas of verkruimelde stilton. * • In plaats van kerstomaatjes kunt u ook fijngesneden gegrilde paprika of gebakken champignons nemen.

    INFO

    88 gr groente & fruit * zeer speciaal * 305 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren