Cornish pasties

    Cornish pasties

    9keer bewaard
    1uur55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze pasteitjes uit Cornwall werden vroeger als lunchpakketje gebruikt. Ze zijn ideaal als u er in het weekend een dagje op uit gaat. Vullen met mals rundvlees en gemengde groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het deeg
    • 125 gr volkorenmeel
    • 125 gr bloem
    • 6 eetl. plantaardige olie
    • 1 ei, losgeklopt
    • Voor de vulling
    • 175 gr runderlappen, in blokjes
    • 1 grote wortel, geschrapt en in stukjes
    • 125 gr koolraap, geschild en in blokjes
    • 2 eetl. diepvrieserwten
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 1 eetl. bladpeterselie, fijngesneden
    • 1 theel. gemengde gedroogde kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. Maak eerst het deeg: meel, bloem en een snufje zout in een kom zeven. De resterende vlokken uit de zeef toevoegen. In een kopje olie en 5 eetlepels koud water opkloppen en met een vork door het meelmengsel roeren zodat een zacht deeg ontstaat. Zo nodig nog wat koud water erover druppelen. Het deeg licht kneden, in keukenfolie wikkelen en laten rusten terwijl u de vulling bereidt.
    3. In een kom vlees met groenten en kruiden vermengen. Voeg wat zout en peper toe. Het is van belang dat de ingrediënten in kleine stukjes gesneden zijn, zodat ze in de pasteitjes lekker gaar worden.
    4. Verdeel het deeg in 4 stukken. Per portie op een bebloemd oppervlak uitrollen tot een deeglap van 20 cm doorsnee. Gebruik een bord om een cirkel te trekken en de afgesneden randjes aan de volgende portie deeg toevoegen. Maak op deze manier 4 deegcirkels.
    5. Schep op het midden van elke deegcirkel 1/4 van de vulling en verdeel de blokjes vlees goed tussen de groenten. Bestrijk de randen van de deegcirkels met losgeklopt ei, klap de cirkels dubbel en knijp de randen dicht. Geef ze een traditionele, golvende rand.
    6. Leg de pasteitjes op een bakplaat met antiaanbaklaag (of bakpapier) en bestrijk ze licht met losgeklopt ei. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg, zodat dit niet openbarst tijdens het bakken. Bak de pasteitjes 10 min., verlaag de oventemperatuur tot 180°C/gasstand 4 en bak ze nog 35-40 min. tot ze gaar en goudbruin zijn.

    kokstip

    • U kunt het deeg en de vulling van de pasteitjes van tevoren bereiden. Verpak het deeg in keukenfolie en bewaar het tot gebruik in de koelkast. Neem het ca. 20 min. voor gebruik uit de koelkast. U kunt de complete pasteitjes ongebakken of gebakken invriezen. Laat ze ontdooien in de koelkast alvorens ze te bakken of op te warmen.

    INFO

    469 kcal. * vooraf bereiden * 96 gr groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren