Basboesa

  • 29keer bewaard
  • 55min

Een traditioneel dessert uit het Midden-Oosten op basis van griesmeel en yoghurt en gedrenkt in geurige rozensiroop. Het recept kreeg ik van mijn schoonzus.

Lubna

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 250 gr griesmeel
  • 100 gr suiker
  • 250 gr yoghurt
  • 120 ml plantaardige olie
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 350 ml water
  • 350 gr suiker
  • 2 eetlepels rozensiroop
  • 6 hele amandelen, gehalveerd

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

  1. In een middelgrote kom griesmeel, 100 gr suiker, yoghurt, olie, kokosnoot en bakpoeder mengen. 30 minuten laten intrekken.
  2. In een kleine sauspan op een middelhoog vuur water, 350 gr suiker en rooswater aan de kook brengen en 3-4 minuten laten koken. Van het vuur halen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  3. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Het beslag over een ingevette ovenschaal van 23X33 cm verdelen. In vierkanten of diamanten snijden en elk stuk beleggen met een halve amandel.
  4. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het gerecht lichtbruin is. De oven op grillstand zetten en de bovenkant goudbruin bakken (2-3 minuten). Uit de oven halen en de afgekoelde siroop over de hete stukken gieten. Warm serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

mariana
van
1

- 09 sep 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties