Eier potjes met ham en kaas

    Eier potjes met ham en kaas

    4keer bewaard
    25min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Gebakken ei op een laagje zachte ham in soufflébakjes (ofwel ‘en cocotte’) zijn snel en gemakkelijk te bereiden en vormen een lichte, lekkere lunch of avondmaaltijd. Serveer hierbij geroosterd volkorenbrood of gebakken broodreepjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 g zachte boter
    • 125 g hamblokjes
    • 5 1/2 eetl. slagroom
    • 4 eieren
    • 25 g belegen kaas (bijv. cheddar), geraspt
    • Serveeridee: voor gebakken broodreepjes besmeert u 6 dikke sneetjes brood licht met zachte boter of zonnebloemmargarine. Verwijder de korstjes en snijd elk sneetje overlangs in 3 repen. Leg ze op een bakplaat en bak ze, tegelijk met de eierpotjes, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. De soufflébakjes prepareren: De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 4 ovenschaaltjes royaal met boter invetten.
    2. Ham, eieren en kaas toevoegen: verdeel de hamblokjes over de soufflébakjes en schep in elk schaaltje 1 theel. room. Breek in elk bakje een ei. Schep hierop 1 eetl. room en strooi er zout en peper over. Verdeel de geraspte kaas erover.
    3. De eieren bakken: zet de bakjes in een braadslee en zet ze in een bad kokendheet water dat tot de helft van de bakjes reikt. Schuif de braadslee in de oven en laat 10-15 minuten bakken (afhankelijk van hoe zacht of hard de eieren moeten zijn). Warm serveren.

    Variaties

    • Vervang de hamblokjes door een mengsel van gestoomde spinazie, 25 g mascarpone en versgeraspte nootmuskaat. Bestrooi ze met Parmezaanse kaas. * • Of vervang de hamblokjes door plakjes champignon, in boter gebakken met geperste knoflook en vermengd met 1 lepel magere crème fraîche. * • Of gebruik 175 g prei (fijngesneden), in boter gebakken en vermengd met een beetje slagroom en fijngesneden dragon.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Heerlijk! Ik heb ze wel 20 minuten in de oven gehad. - 22 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren