Focaccia met tonijn en kaas

    Focaccia met tonijn en kaas

    9keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Serveer deze gegrilde focaccia met tonijn en veel gezonde groenten als snelle, doordeweekse maaltijd. Knapperige venkel, rode paprika en maïs geven de tonijn een fantastische consistentie en frisse smaak. De geraspte kaas zorgt voor wat pit.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 focaccia-brood
    • 1 kleine venkel, kleingesneden
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in kleine stukjes
    • 2 bosuitjes, in smalle ringetjes
    • 350 g maïs uit blik, uitgelekt
    • 200 g tonijn op water (blik), uitgelekt
    • 4 eetl. magere mayonaise
    • 75 g emmentaler of gruyère, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. De grill op de hoogste stand voorverwarmen. Snijd de focaccia horizontaal doormidden en rooster het snijvlak 1-2 minuten onder de hete grill goudbruin. Keren en de grill verlagen naar matig heet.
    2. Intussen venkel, paprika, bosui, maïs, tonijn en mayonaise vermengen. Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toevoegen. Over de stukken focaccia verdelen, licht aandrukken met een vork en de kaas erover strooien.
    3. De stukken focaccia opnieuw onder de grill leggen, maar niet te dicht onder de hittebron. Roosteren tot de kaas smelt en goudbruin kleurt.
    4. Waterkers en blaadjes sla over 4 borden verdelen. De stukken focaccia invieren snijden en op elk bord 2 stukken leggen. Tomaatjes en komkommer ernaast leggen en direct serveren.

    SERVEREN MET

    85 g waterkers of gemengde sla, 400 g gehalveerde kerstomaatjes, 1/2 komkommer in kleine blokjes.

    INFO

    superlekker * 452 kcal. * 322 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren