Frittata met pasta, asperges en doperwten

    Frittata met pasta, asperges en doperwten

    5keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Pasta, asperges en diepvrieserwten vormen de spannende vulling van deze platte omelet in Italiaanse stijl. Warm of koud serveren met een eenvoudige salade. Voor een meer voedzame variant kunt u er knoflookbrood bij serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g groene asperges
    • 200 g diepvrieserwten
    • 150 g soeppasta (bijv. kleine schelpjes)
    • 8 eieren
    • 6 bosuitjes, in smalle ringetjes
    • 2 eetl. munt, fijngesneden
    • 2 eetl. olijfolie
    • 50 g Parmezaanse kaas of Pecorino Romano, geraspt of verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Een hoge koekenpan met ovenbestendig handvat met water vullen en aan de kook brengen. Blancheer hierin in 4-5 minuten de asperges beetgaar. Op een plank scheppen en laten afkoelen tot u ze in de hand kunt nemen.
    2. Het water in de pan opnieuw aan de kook brengen, pasta en doperwten toevoegen en deze volgens de gebruiksaanwijzing van de pasta gaarkoken.
    3. Intussen in een grote kom de eieren loskloppen. De punten van de asperges snijden en deze apart houden. De stengels in stukjes snijden en samen met bosui en munt aan het eiermengsel toevoegen. Pasta en doperwten goed afgieten als ze gaar zijn en meteen door het eiermengsel scheppen.
    4. De grill op de hoogste stand voorverwarmen. De koekenpan schoonvegen en op een matig vuur de olijfolie verhitten. Het eiermengsel in de pan schenken en alle ingrediënten gelijkmatig verdelen. Het vuur lager zetten en de frittata in ong. 5 minuten voor 2/3 laten stollen (goudbruin aan de onderkant, maar bovenop nog vochtig).
    5. De kaas erover strooien en de pan 5 minuten onder de hete grill zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt. In 4 grote punten snijden en garneren met aspergepunten.

    kokstip

    • Zo krijgt u een perfecte frittata: bak hem op matig vuur en laat het eiermengsel zonder omroeren heel geleidelijk stollen. Als u het toch zou omroeren, verstoort u de consistentie en valt de frittata uit elkaar. Bij een te hoge temperatuur kleurt de onderkant te snel en verbrandt hij voor de bovenkant onder de grill gaar wordt.

    INFO

    127 g groente & fruit * 402 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren