Garnalenschotel met mango uit Baltistan

    Garnalenschotel met mango uit Baltistan

    5keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    In deze heerlijke curry uit Baltistan (een gebied in Pakistan) wordt de pittige smaak in evenwicht gehouden door kokosmelk. Verse mango maakt het kleurrijk en zoet, maar levert ook waardevolle vitaminen. Serveer er warm naanbrood en uw favoriete Indiase chutney bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 rode ui, versnipperd
    • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 3 eetl. Balti- of Indiase currypasta
    • 2 1/2 dl magere kokosmelk
    • 2 trostomaten, ontveld en in kleine stukjes
    • 1 rijpe, middelgrote mango, geschild, pit verwijderd en in kleine blokjes
    • 24 grote rauwe garnalen (ca. 225 g), gepeld
    • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een grote koekenpan de boter verhitten en hierin de uisnippers 5 minuten op matig vuur bakken. Chilipeper en currypasta toevoegen en 1-2 minuten al roerend meebakken; pas op dat de currypasta niet verbrandt.
    2. De kokosmelk erdoor roeren. Tomaat er doorheen scheppen en de curry 10 minuten op een laag vuurtje zachtjes laten koken, tot de tomaat gaar is en de saus licht bindt. Af en toe doorroeren.
    3. Schep de blokjes mango door de curry en verwarm ze 1-2 minuten in de saus. Voeg de garnalen toe en de curry nogmaals ong. 5 minuten verwarmen, of tot de garnalen roze kleuren en gaar zijn. Schep de koriander erdoor en serveer direct.

    variatie

    • Deze fruitige curry is ook erg lekker met blokjes gaar, mager varkensvlees of kipfilet in plaats van garnalen. Laat ze goed doorwarmen.

    INFO

    200 g groente & fruit * makkelijk en snel * 215 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren